INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

 

Hondsmuiltjes (appels) met spek

Een recept uit de Baronie
 
Per persoon:
2 appels (hondsmuiltjes of prinsesse-nobels)
enkele plakjes vet- of doorregen spek
 
Men nam vroeger hiervoor de z.g. hondsmuilen of prinsesse-nobels, een appel-variëteit die nu nog zeer sporadisch te vinden is. Het zijn middel-vroege, harde, geelgestreepte puntige appels met een friszure smaak, die niet erg lang houdbaar zijn.
 
Bak het spek gaar en bruin in een koekenpan.
Leg hierop de gewassen en in schijven gesneden appels, die van hun klokhuizen zijn ontdaan. Bak deze mee tot ze gaar zijn.
Serveer het gerecht als een warme hap bij de boterham.