INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

 

Poempaaipap

 
Uit de keuken van de Abdij van Heeswijk

Voor 4 personen:
1 liter melk
200-300 g oud brood (wit of bruin)
50 g rozijnen
2 eieren
15 g suiker
 

Bereiding:
Leg het brood in stukken in een kom. Voeg de gewassen rozijnen toe.
Klop de eieren met de melk en de suiker en overgiet hiermee het brood. Laat dit brood
enkele uren weken.
Doe het mengsel over in een beboterde vuurvaste schotel en plaats deze midden in een
matig warme oven (175 C). De baktijd is 20-30 minuten.
Serveer dit gerecht met een frissmakende jam, gelei of koude vruchtensaus.