INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

 

Tomatenslobber van Stuvée

 
Jacob Stuvée was een kermisexploitant in de Baronie. Hij was bekend om zijn overheerlijke zachte brok noga en de harde 'nogablokken'. Er werd zeer hard gewerkt, weinig tijd  besteed voor de bereiding van maaltijden en alleen datgene op tafel gebracht, dat weinig geld kostte. Een niertje van ± ƒ 0,10 was al bijna overdadige luxe... aldus een oudgediende bij 'nogabakker Stuvée'.
 
Nodig:
4-6 varkensnieren
2 uien
boter of vet
1 groot blik tomatenpuree
peper en zout
laurier
nootmuskaat
 
Bereiding:
De niertjes blancheren en goed gaar koken in water met zout en een laurierblaadje.
De uien schoonmaken, in reepjes snijden en in boter of vet lichtbruin en gaar smoren.
Vervolgens de in blokjes gesneden nieren en de tomatenpuree bij de uien voegen. Met peper, nootmuskaat en zout op smaak brengen en alles nog ± 15 minuten zachtjes laten stoven.
Men serveerde er tarwebrood bij.