INHOUD MANDERS
HOME
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
AUDIO
SPECIAAL
KUNST
FOTOGRAFIE

Print Pagina
 

EEN RECEPT VAN KOOS MANDERS?

NET EVEN ANDERS!

De Brabantse Keuken - Koos Manders

Mengpot (stoofpot van kool, uien en wortelen)

 

Nodig:

1 kg savooienkool
1½ kg aardappelen
75 g gort
2-3 uien
± ½ liter water
zout
40 g boter
2 winterpenen
 
Bereiding:
De gewassen gort moet eerst 24 uur geweekt zijn in weinig water!
Kool fijnsnijden, ook de dikke nerven gebruiken.
Aardappelen flink afborstelen en in blokjes of partjes snijden.
Uien schoonmaken, snipperen en in de boter lichtbruin fruiten.
Gort ± 20 minuten voorkoken in weekwater plus zo veel water, totdat men ongeveer een halve liter heeft.
Kool en wortelen toevoegen en alles te samen gaar koken, zo nodig nog wat water bijgieten.
Voor het opdienen uien en geraspte peen toevoegen en de massa met een houten lepel door elkaar roeren.