Hoekgevelboerderij 
in het Wolvenbos bij Vinkel
- Foto's: Ans Rooijakkers -

Dat is mooi. Ans Rooijakkers uit Veghel heeft mij toegezegd mee te gaan werken aan deze rubriek 'Vergane glorie' op CuBra. Al eerder bleek dat zij mijn interesse deelt in het bekijken en fotograferen van resten van Brabants glorie. Zij tipte mij al om eens te gaan kijken in het Wilhelminapark bij St. Michielsgestel en antwoordde later positief op mijn vraag of we niet eens gezamenlijk de schouders onder deze rubriek kunnen zetten.

Hierbij haar eerste bijdrage. Het betreft een fotoreportage over een vervallen hoekgevelboerderij op het landgoed Wolvenbos. Ook dit landgoed wordt beheerd door de erven van Ewald Marggraff. Het is sinds kort open gesteld voor publiek. Dus ook hier een landgoed (54 hectaren groot) in redelijk natuurlijke staat en natuurlijk een rune. De rietgedekte boerderij is nog redelijk compleet maar dreigt ook binnen niet al te lange tijd verloren te gaan. Hij maakte ooit onderdeel uit van het buurtschap Kaathoven tussen Vinkel en Loosbroek.
Verdere naspeuringen over de geschiedenis van deze boerderij hebben nog niets opgeleverd dus een ieder die meer weet over dit landgoed en de boerderij kan mij mailen, oude foto's zijn natuurlijk helemaal welkom: