WIJNAND van LIESHOUT


Fotograaf en Arrangeur

INTERVIEWS AUTEURS TEKSTEN HOME SPECIAAL
INHOUD WIJNAND VAN LIESHOUT (ARTIKEL EN PORTFOLIO)

Geïnterviewd door Sophie en Frans TootenGebruikt u Netscape? Klik de blauwe links.
Gebruikt u Internet Explorer? Zet muis op rode links.

Wijnands composities komen niet uit de lucht vallen, als je de interviewfragmenten beluistert. Hij spreekt even beeldend als zijn kunstwerken eruit zien. Sophie (17) en ik bezochten hem op een avond in januari 2001 in zijn tjokvolle flat. Nee, niet vol met meubels. Maar vol met materialen materialen die hij verzamelt en gebruikt ten behoeve van zijn kunst.


Ziet hij door de bomen het bos bos nog?
Duizenden en duizenden spulletjes heeft Wijnand intussen verzameld. Niet alleen de woonkamer en de rest van het huis staat vol, maar ook nog eens een grote loods en een aantal bergingen. bergingen.


Wat kenmerkt nu vooral zijn kunst? kunst?
Hoe wordt hij in Nederland gewaardeerd? gewaardeerd? Geen al te beste indruk dus. In het buitenland en met name Japan (waar hij drie grote prijzen in de wacht sleepte) is Wijnand al lang bekend. Helaas blijkt men in Nederland een andere opvatting over zijn fotografie fotografie te hebben. Overigens is er hoop. Luister maar naar de indrukt van Sophie Sophie over Wijnands fotokunst. Hij maakt al sinds 1970 dit soort kunstwerken. Volgens eigen zeggen kan hij niet anders. anders.
Laten we hopen dat Wijnand nog lang mag doorgaan met zijn fotowerk en tegenwoordig ook weer driedimensionale composities.
Hieronder kunt u eventuele opmerkingen verzenden
Naam:


Email adres:


Opmerkingen: