INHOUD HET IS ALTIJD VANDAAG
INHOUD WILLEM IVEN
HOME
SPECIAAL
AUTEURS
TEKSTEN
BRABANTS
KUNST
FOTOGRAFIE
AUDIO

Print Pagina

 

 

 

Klanten

Of hij ook kikkerbilletjes had, vroeg de klant in de winkel. En het was nen delicatesssenwinkel. Maar die hadden ze daar nee meneer tot  hunne spijt nooit niet gehad, en de winkelbediende had de vraag ook niet goed begrepen, want hij zei, meneer, dat hij wel pas een hartstikkende nij boks aan had en dat hem die nog wat strak zat.
Nen andere a.s. klant, maar da was bij de fotosjop. Pasfoto’s klaar terwijl u wacht. Die vroeg of de fototrekker ook recente pasfotoos kon maken, want die moest hij bijvoegen bij de aanvrage, stond erbij  ...
In ne winkel verkochten ze maatcondooms. Dat zijn gewoon kepotjes, hoor. Die waren bij ons weten nog nooit-nie op maat geweest, behalve na gebruik. Ne mens van bij ons uit de buurt was daar ook geweest want ie was nogal nijschierig van aard. De juffrouw had gevraagd naar welke maat. Wistie nie. Hij liep op verzoek van de ervaren winkeljuffrouw mee haar mee en zij was er in de paskamer achter gekomen. Op tast en gevuul.
Den buurman die de handtastelijkheid of –heden geduldig ondergaan had,  vertelde daaraf wijter de buurt in tot alleman ’t wist. Nadat al zeen kamerui daar in die winkel  geweest waren, ging nen oomzeggerd van meen ook. Hij wist de maat ook nie. Zéé tie. Paskamertje dus, mét spiegel. Díe maat was ruim op voorraad. Ze vroeg naar het merk van zijne voorkeur en hoeveul ie d’r gehad had willen hebben.
Ik hoef er helemaal egeen.
??
Ik winkel zomar wa.