CuBra

HOME

BRABANTS

AUTEURS
TEKSTEN
KUNST
FOTOGRAFIE
AUDIO
SPECIAAL
 

Rachel Verheijen - Inhoud

Houden zwangere vrouwen in Afghanistan ook van zure bommen?
Een contract voor Rachel
Tsaar Poetin geniet
 Rachel Verheijen in Archief CuBra / Brabant Literair
Twee verhalen - Kopje thee & Stoep

Over de auteur

 

"Ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik laat me inspireren door wat ik lees, wat ik zie, door wat ik hoor, door wat niet eigenlijk? Soms zijn het grotere onderwerpen waar ik over schrijf, onderwerpen die me raken. En soms is het wat dichter bij huis en laat ik me inspireren door mijn omgeving. Wat dan weer niet wil zeggen dat de uiteindelijke bijdrage nog autobiografisch is. Een verhaal kan tijdens het schrijven alle kanten op gaan, dat maakt het schrijven juist zo leuk."

Rachel Verheijen (1969, Groningen) woont en werkt in Oosterhout. Ze werkt als communicatieadviseur, is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze schrijft vooral korte verhalen en columns over ´alles waarover ze zich verbaast in het leven´. Haar werk kenmerkt zich door scherpe observeringen en een beeldende schrijfstijl.

In juni 2007 startte ze onder de naam ‘Rachel Schrijft’ een weblog bij de Volkskrant (http://macreetsj.volkskrantblog.nl). Een stortbui en wateroverlast in huis was de directe aanleiding. De eerste bijdrage was bedoeld om vriendinnen uit te leggen waarom zij dat weekend echt niet op een feestje kon komen. In maart 2008 is ‘Rachel Schrijft’ door de webredactie van de Volkskrant op de ‘Redactie Beveelt Aan’ pagina geplaatst.

Rachel Verheijen publiceert niet meer alleen op het volkskrantblog. In december 2007 won ze de ORTS Sinterklaasgedichtenwedstrijd en in dezelfde maand debuteerde ze in Brabant Cultureel met twee korte verhaaltjes ‘Stoep’ en ‘Kopje thee’. In maart 2008 is het verhaaltje ‘Tas vol tijd’ als winnend verhaal geplaatst in het culturele magazine Hollands Diep.


Links

Rachel Schrijft is te vinden op www.volkskrantblog.nl/blog/7480 en via http://schrijverscafe.hyves.nl.