> home
  
    > speciaal
  
    > auteurs
  
    > teksten
  
    > Brabants
  
    > audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inhoud

 

zes gedichten

 

Maarten Kophoud

gedichten en verhalen


 

 

Maarten Kophoud is geboren in 1954 in de Achterhoek met Brabantse wortels. Volgens zeggen was hij al op drie jarige leeftijd in de weer met potlood-en-papier.

Aan de Pedagogische Academie leerde hij hoe kinderen onnuttige kennis (volgens de richtlijnen van het ministerie van Leren) en nuttige dingen (volgens de vrijheden van het ministerie van Ervaring in het Leven) bij moest brengen. Hij heeft kennis en nuttige dingen doorgegeven op basisschool en MBO.

Rond 2000 stapte hij het speciaal (vervolg) onderwijs binnen met een eigen wijze van lesgeven gebaseerd op kennis, ervaring en oprechtheid.

 

Nu woonachtig in Tilburg. Door ziekte uitgeteld maar niet uit het veld geruimd. Altijd in de weer gebleven met pen-en-papier; poëzie en korte verhalen schrijven; potloodtekeningen maken. Ook het maken van maken en het doen van “Doe-poëzie” komen ook voort uit zijn nijvere brein.

Hij omschrijft zich als woordenbeeldmaker omdat hij vindt dat alleen woorden beperkingen kunnen hebben in het uitdrukken van zijn gedachten.

 

De poëzie-bundel “Ui op je brood” en het bundeltje met korte verhalen “Eigen aardigheden” zijn bij het Gelders Schrijvers Kollektief uitgebracht. Het boekje “Beelden zien, woorden horen” is een eigen uitgave.

Verwondering is typerend voor zijn werk; verwondering hoe het leven was, is en kan worden en er weer een draai aangeven.

 

e-mail: roderick163@hotmail.com