CUBRA

HOME

POËZIE

AUTEURS

TEKSTEN

BRABANTS

AUDIO

Illustratie: Elliott Banfield

De pagina's van de Campusdichter zijn totstandgekomen in samenwerking met de Faculteit Communicatie en Cultuur van de Universiteit van Tilburg / Tilburg University

 

 

TON LINDEN WAS DE UvT-CAMPUSDICHTER 2007

 

 


 Nieuw: feest

  Nieuw: veilig

 

 Chili is dood

  een geheim geheim

  bij het afscheid van Robert Hijmans

  alumnus(2) en studie

  alumnus

  stil

  tatsbo lihin

  Walter Goddijn †

  Het officiële persbericht van de UvT

 De drie winnende gedichten van Ton Linden

 Interview met Ton Linden voor Univers

Tijdens de nieuwjaarsborrel op 8 januari 2007 heeft de Universiteit van Tilburg een eigen campusdichter geïnstalleerd. Zijn naam is Ton Linden.

De nieuwe campusdichter is 54 jaar en studeert Zorg, ethiek en beleid. Op 24 januari 2007 om 19.00 uur, de avond vóór de landelijke gedichtendag, gaf de nieuwe campusdichter acte de présence op de campusdichtersavond "Dichter bij de campus" in Café Jef.

Met de installatie van de campusdichter is Tilburg de tweede universiteitsstad die zo'n dichter aanstelt. Ton Linden is gekozen uit een vijftiental medekandidaten, die elk drie gedichten hadden ingezonden. In de jury had ook Nick J. Swarth, de huidige stadsdichter van Tilburg, zitting.

CuBra werkt nauw samen met de Faculteit Communicatie en Cultuur van de UvT, en is daarom verheugd dat vanaf heden het werk van de campusdichter op deze pagina's zal verschijnen.